Sudat
Agropols
Agmemod
Ekociemati
TERA
Agripolicy.net
LTVC

Aktualitātes

    Gaļas produktu specifisko identificēšanas prasību harmonizēšana ar ES prasībām

    Projekta izpildes rezultātā:Projekta izstrādes gaitā tika apzinātas, izvērtētas un apkopotas jaunākās ES prasības gaļas produktu marķēšanai, kā arī dažu prasību ieviešanas pieredze ES valstīs, pamatojoties uz kurām, tika izstrādāti priekšlikumi LR normatīvajiem aktiem par:- gaļas produktu (izstrādājumu) marķēšanas mērķiem un gaļas sastāvdaļu norādei nepieciešanā termina “gaļa” jaunās definīcijas un termina “gaļas blakusprodukti” definīcijas ieviešanu;- gaļas apstrādes veidu un ūdens satura gaļas produktā (izstrādājumā) norādi;- gaļas produktu (izstrādājumu) sastāvdaļu un kvantitatīvo sastāvdaļu norādi marķējumā.Izstrādāts ar ES direktīvām harmonizēts gaļas satura noteikšanas metodes gaļas produktos projekts. Rezultāta praktiskā nozīme un konkrētais pielietojums Izstrādājot un apstiprinot ar ES prasībām harmonizētas gaļas produktu (izstrādājumu) marķēšanas specifiskās prasības, tiks realizēts sekojošais:- radīti godīgas tirdzniecības un konkurences priekšnoteikumi gaļas produktu (izstrādājumu) ražotājiem;- garantētas patērētāju tiesības iegūt objektīvu informāciju par gaļas produktu un nodrošināta patērētāju ekonomiskā aizsardzība saskaņā ar ES prasībām;veicināta Latvijas gaļas produktu tirgū iesaistīto ražotāju konkurētspējas paaugstināšanās, lai sekmīgāk varētu iekļautie kopējā ES tirgū.

    Projekta vadītājs

    Ligita Melece Dr.oec.

    LVAEI izpildītāji

    Ilze Šēna

    Citas iesaistītās institūcijas

    Jānis Zutis

    Projekta pasūtītājs

    LR Zemkopības ministrija

    Realizēšanas gads

    2001